Om os

Arpac Kelimgalleri har eksisteret som tæppehandel siden 1988 og har nu rundet de 30 år. Gennem årene har vi opbygget Danmarks største udvalg af kelim- og knyttede tæpper. Siden slutningen af 80’erne har vi haft rejser til Iran, Tyrkiet og de Kaukasiske områder, hvor vi personligt har udvalgt og købt smukke og specielle tæpper. Vi har derfor mange klassiske og meget unikke tæpper, men har samtidig også et bredt udvalg af antikke og moderne tæpper.

I Marts 2017 åbnede vi endnu en butik, som hedder Arpac Ægte Tæpper. I vores nyåbnede butik, som har beliggenhed på den anden side af vejen, sælger vi knyttede tæpper. I Arpac Kelimgalleri sælger vi kelimtæpper og kelimpuder.

Vores tæpper, der hver især fortæller en historie, går i arv fra generation til generation.

Vi er den eneste tæppehandler i Århus, som er medlem af tæppernes branche forening for orientalske ægte tæpper

— Niyazi Arpac

Hvis du først har fået tæppe støv i lungere vil du altid være tæppehandler

Det var lige præcis de ord som min mesterlærer sagde til mig i 1978 da jeg var i praktik hos en tæppehandler i Istanbul. Jeg fortalte ham, at dette kun er, et sommer job for mig, han grinede og sagde de gyldne ord til mig. Han var en meget dygtig tæppe kender og blev også museumsdirektør for et tæppe museum i Istanbul.

Da jeg så ville starte som tæppehandler i 1988 var det ham, som igen hjalp mig med at opkøbe de mest interessante tæpper til den rigtige pris. Siden har jeg haft meget gavn af hans kontakter.

Jeg gjorde mere ud af det, end de fleste tæppe handlere gjorde. Jeg rejste rundt helt ud til små landsbyer og provinser i alle hjørner og kroge og boede sammen med de familier, som jeg begyndte at opkøbe tæpper fra.

Det styrkede vores tillid og gensidig respekt for hinanden, som betød at jeg kunne opkøbe mange flere tæpper end jeg kunne betale her og nu. Her fik jeg fik jeg rig mulighed for at lære og få kendskab til tæpperne fra diverse områder

Jeg gik kun efter unikke tæpper og privat vævede eller knyttede tæpper. Oftest var disse tæpper vævet som brude udstyr og derfor har man lagt, langt mere sjæl og personlighed i disse tæpper.

— Niyazi Arpac

Garanti

Vi er medlem af Brancheforeningen for Orientalske Tæpper i Danmark.

Det giver vores kunder en større sikkerhed og tryghed i forbindelse med køb.

Som medlem af brancheforeningen for Orientalske Tæpper i Danmark må man ikke køre med fiktive priser, reklamere med ophørsudsalg i flere år eller benytte falske varebetegnelser.

Hos os kan man altid regne med at få en god og ærlig service.

Vi rejser selv til Iran og Tyrkiet for at købe tæpper. Vi vælger vores tæpper ud fra kriterier som originalitet og høj kvalitet.
Dette giver os bedre muligheder for at købe kvalitetstæpper til billige priser.